olej
Liczba pozycji: 9
Olej to! – ebook
Michael Leister
Prawdopodobnie wielu z was nurtuje pytanie: jak być sobą w relacjach z innymi? Lęk przed krytyką i odrzuceniem sprawia, że rezygnujemy z wyrażania własnego zdania. Jednocześnie nie potrafimy radzić sobie z opiniami innych na nasz temat. W efekcie poziom naszej życiowej frustracji rośnie, spada zaś akceptacja samych siebie. Czym to grozi? Początkowo tylko gorszym samopoczuciem. Później jednak nasza...Data dostępności:
Data publikacji:
Olej magnezowy. Bezpieczne terapie środkiem o najwyższej przyswajalności – ebook
Brigitte Hamann
Magnez bierze udział w przebiegu wszystkich procesów zachodzących w organizmie i jest kluczem do zdrowia. Z kolei najlepszym sposobem na jego przyswojenie jest olej magnezowy, który przenikając przez skórę, bezpośrednio dociera do tych części organizmu, które potrzebują go najbardziej. Autorka podaje przepis na samodzielne przygotowanie oleju magnezowego oraz szczegółowo opisuje jego zastosowanie i...Data dostępności:
Data publikacji:
Jedz prawdziwe jedzenie. – ebook
Julie Montagu
Dzięki tej książce powrócisz do korzeni i dokonasz pozytywnych wyborów żywieniowych. Pozwolą Ci one zwiększyć spożycie pięciu grup żywności, które są najważniejsze dla utrzymania zdrowego mózgu i ciała. Dowiesz się jak wprowadzić do codziennej diety komosę ryżową, kaszę jaglaną, brązowy ryż oraz kaszę gryczaną, które odżywią Twój organizm. Nauczysz się stosować zdrowe tłuszcze czyli oliwę z oliwek,...Data dostępności:
Data publikacji:
Drewno zamiast benzyny – ebook
H.LaFontaine P.Zimmerman
Jak zbudować generator gazu drzewnego i jeździć samochodem ponad 5 razy taniej? Na podstawie instrukcji zawartych w tej publikacji zbudujesz generator gazu drzewnego (tzw. holzgas), którym to gazem będziesz w stanie napędzać swój samochód. Tak więc Twoje auto będzie jeździć nie na benzynę czy olej napędowy, ale na drewno! Pewnie jesteś nieźle zaskoczony? Zapewniam Cię jednak - w ten sposób można...Data dostępności:
Data publikacji:
Odporność z natury – ebook
Katarzyna Mikulska
Zdrowie to podstawa. Jego zachowanie w dużej mierze zależy od naszej odporności i genów. Aktywację wielu chorób dziedzicznych możemy jednak powstrzymać, a odporność wzmocnić właściwą dietą i aktywnością fizyczną. W niniejszej książce prezentujemy doskonałe, proste i efektywne przepisy, które wzmocnią naturalne mechanizmy obronne organizmu. Pesto z czosnku niedźwiedziego 4 garści liści czosnku...Data dostępności:
Data publikacji:
Zakłamane jedzenie – ebook
Hanna Stolińska
Czy wiesz, że soja to bardzo zdrowy produkt i powinniśmy ją jeść częściej? Czy wiesz, że modny obecnie olej kokosowy jest prawie pozbawiony witamin i składników mineralnych? Czy wiesz, że dieta bezglutenowa może zredukować twoją dobrą florę bakteryjną? Jeśli starannie dobierasz produkty spożywcze i interesujesz się dietami, to na pewno zależy ci na zdrowym odżywianiu. A co, jeśli okaże się, że...Data dostępności:
Data publikacji:
Piękno z pól i łąk – ebook
Katarzyna Enerich
Piękno z pól i łąk to książka przesycona zapachem ziół, pasją ich zbierania i przetwarzania oraz praktyką uważności nad tygielkiem pełnym olejów i aromatów. To nie tylko zbiór przepisów na naturalne kosmetyki, ale również okazja do spotkania z osobami, które na drodze pełnej naturalnych ziół i składników odnalazły istotę swojego życia. To zapiski z domowej alchemii, której może nauczyć się każdy,...Data dostępności:
Data publikacji:
Uzdrawianie żywnością. Tybetański sposób na choroby cywilizacyjne – ebook
Florian Uberall Andrea Uberall
Autorzy, opierając się na tybetańskiej nauce o harmonii, obalają najczęstsze mity żywieniowe. Dzięki nim dowiesz się, czemu człowiek nie jest wszystkożerny, a margaryna wcale nie jest lepsza od masła. Zaczniesz rozróżniać typy ludzi według ich potrzeb oraz żywność odpowiednią dla poszczególnych grup. Nauczysz się dbać o jelita i zapewnisz im zdrowie na długie lata. Dowiesz się, dlaczego osoby urodzone...Data dostępności:
Data publikacji:
Fun dining. Prosto i genialnie – ebook
Przemysław Klima
Fun Dining. Prosto i genialnie Fun dining – tak Przemysła Klima, pierwszy i jedyny w Polsce szef kuchni restauracji z dwiema gwiazdkami Michelin, mówi o tym, co robi w kuchni. Fun dining to radość. Radość łączenia składników i tworzenia zupełnie nowych smaków. Radość eksperymentowania. To satysfakcja, która towarzyszy gotowaniu i przyjmowaniu gości. Fun dining to kuchnia prosta i genialna jednocześnie....Data dostępności:
Data publikacji: